Argentinië koopt 24 F-16-jagers van Denemarken, grootste aankoop militaire vliegtuigen in decennia

De minister van Defensie van Argentinië, Luis Petri, heeft dinsdag in Denemarken een koopovereenkomst getekend voor 24 F-16 gevechtsvliegtuigen, aldus het ministerie in een verklaring.

“Vandaag voltooien we de belangrijkste militaire luchtvaartaankoop sinds 1983. Dit zijn 24 F-16-vliegtuigen die zijn gemoderniseerd en uitgerust met de beste technologie, en die zich vandaag op het niveau bevinden van de beste vliegtuigen die in het luchtruim van de wereld vliegen. Zuid-Amerikaanse regio en de wereld”, aldus Petri.

In maart had de regering van president Javier Milei een intentieverklaring getekend voor de aankoop van de vliegtuigen.

Het Argentijnse ministerie van Defensie bevestigde destijds dat minister Petri en zijn Deense tegenhanger, Troels Lund Poulsen, in Buenos Aires een document hadden ondertekend om verder te gaan met de overname, die dinsdag werd afgerond.

error: Kopiëren mag niet!