DNA-lid Jones: Prioriteit regering voor veiligheidsvraagstuk zoek

De prioriteiten van de regering voor aanpak van het veiligheidsvraagstuk in het land is zoek. Het bedrag van USD 3,9 miljoen dat vrij is gemaakt voor rijstboeren voor de aanschaf van landbouwmachines kon naar de politie zijn gegaan ten behoeve van de criminaliteitsbestrijding.

Het assembleelid Ebu Jones (NDP) zegt dat de rijstboeren in zijn distrikt geen machines nodig hebben, maar een goede padieopkoopprijs. Er zijn voldoende machines ten behoeve van de rijstsector. 

Tijdens de debatten over het criminaliteitsvraagstuk vorige week in het parlement voerde Jones aan, dat als de minister van Justitie en Politie zich beklaagt over de beschikbaarheid van financiële middelen ten behoeve van de politie, daar dan de minister van Financiën voo verantwoordelijk gesteld moet worden. Want die stelt wel USD 3,9 miljoen beschikbaar voor andere zaken die minder prioriteit hebben.

De parlementariër stelde ook aan de kaak zaken die zich bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV)  afspelen rond besteding van financiële middelen. Zo zouden hooggeplaatsen bij LVV ervoor gezorgd hebben dat de wegen naar hun rijstvelden in Nickerie bezand worden, terwijl andere boeren ook met slechte wegen zitten. Werkzaamheden zoals het transport van brandstof naar het pompgemaal Wakay worden zonder inschrijving aan bevriende ondernemers toegewezen. Voor partijloyalisten worden  werkzaamheden gecreëerd, waardoor staatsmiddelen naar hun toe kunnen worden gekanaliseerd. 

Jones doet een ernstig beroep op de regering om deze “boeverij” bij LVV te stoppen en eindelijk de hoogste prioriteit te geven aan de bestrijding van criminaliteit door ervoor te zorgen dat de politie en andere veiligheidsdiensten tijdig over de nodige financiële middelen kunnen beschikken.

SS

error: Kopiëren mag niet!