Vaticaan: Paus reist in september naar Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore

Paus Franciscus zal in september Indonesië, Oost-Timor, Papoea-Nieuw-Guinea en Singapore bezoeken, maakte het Vaticaan bekend. Daarmee werd de langste reis van het pausdom van Franciscus bevestigd, die zeker zijn gezondheid, uithoudingsvermogen en mobiliteit op de proef zal stellen.

Het Vaticaan bevestigde het bezoek van 2 tot 13 september en zei dat de 87-jarige paus Jakarta, Indonesië, zou bezoeken; Port Moresby en Vanimo op Papoea-Nieuw-Guinea, Dili op Oost-Timor en Singapore. Verdere details zullen later bekend worden gemaakt.

Francis gebruikt al bijna twee jaar een rolstoel vanwege slechte kniebanden, en zegt dat reizen steeds moeilijker is geworden. En toch zou de reis met elf dagen de langste reis van Franciscus’ pausdom zijn.

Het zal de Argentijn naar het dichtstbevolkte moslimland ter wereld, Indonesië, brengen, evenals naar de voormalige Portugese kolonie Oost-Timor, waar de katholieke kerk een enorme invloed uitoefent.

error: Kopiëren mag niet!