Twee Guyanezen geliquideerd in de Rubensstraat, Paramaribo

Twee Guyanese staatsburgers zijn woensdag 17 april in de Rubensstraat gedood bij een vermoedelijke liquidatie. De afrekening heeft mogelijk te maken  met een vete tussen groepen in Guyana, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagavond. 

De politie kreeg die ochtend omstreeks twee uur de melding van een schietincident op de kruising van de Rubens- en de Albrecht Durerstraat nabij een eetgelegenheid.
Daar aangekomen troffen agenten twee mannen aan met schotverwondingen over het gehele lichaam, die geen tekenen van leven meer vertoonden.

Het voorlopig onderzoek van de politie heeft uitgewezen, dat twee mannen op een bromfiets, gekleed in het zwart met integrale valhelmen op, in de buurt van de eettent stopten waar de twee slachtoffers stonden. Een van de mannen stapte van de bromfiets af, liep in de richting van de latere slachtoffers en opende het vuur op ze. Vervolgens hebben de twee verdachten op de bromfiets de plaats verlaten. 

Een van de slachtoffers probeerde aan het op hen geopende vuur te ontkomen en sprong in een langs de weg lopende trens waar hij dood werd aangetroffen.

Het Korps Politie Suriname doet een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot het aanhouden van deze verdachten en alle andere verdachten die Suriname onveilig maken en of situaties creëren om de veiligheid van het land in gevaar te brengen door te spelen aan het Command Center op het nummer 115, bij de dichtsbijzijnde politiebureau of de gratis tiplijn op het nummer 179.

error: Kopiëren mag niet!