Schuldherschikking met China nog niet formeel afgewikkeld

“Herschikking schuld al in december 2023 afgerond en nu op politiek niveau herbevestigd”

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie die een staatsbezoek heeft gebracht aan de Volksrepubliek China, zegt woensdag 17 april, dat de schuldherschikking met de Aziatische grootmacht op technisch niveau is afgerond. “Wij hebben de schuldherschikking op politiek niveau afgetekend en herbevestigd. Op technisch niveau is dit al sinds december 2023 afgerond”, nuanceert de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). 

Hij kijkt terug op de schuldherschikking met India, die na technische afronding ook nog politieke goedkeuring nodig had. “Dat is de goedkeuring van de politieke top. Dat is nu ook hier gebeurd.”

De bewindsman merkt op dat de formele ondertekening op korte termijn zal plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!