Echtpaar Ronosemadi-Moertamat viert gouden huwelijk

De heer Ngatino Ronosemadi (74), en mevrouw Paulina Toekinem Moertamat (69), vierden 10 april hun 50-jarig huwelijk. Hij heeft als schoolleider gewerkt tot zijn pensioen en ook was hij gekozen parlementarier in 1996 (regeerperiode Wijdenbosch). Zijn hobbies zijn hengelen, avonturen in het bos, knutselen en zich bezig houden met de zangvogelsport.

Mevrouw Moertamat’s hobby’s zijn koken en bezig zijn in de huishouding. Het huwelijk is niet gearrangeerd, er was sprake van een ‘love marriage’. De heer Ronosemadi en mevrouw Moertabat gingen akkoord om de ‘Nikaah’ (ritueel huwelijk binnen de Islam) te voltooien in 1972 en in 1974 trouwde het echtpaar wettig.

Het jubilerend echtpaar is gezegend met drie kinderen en verzorgt een kweekje. Zij hebben negen kleinkinderen.

Hoogtepunt in hun leven is, dat zij gezegend zijn om de geboorte van hun eerste kleinkind mee te maken. Het echtpaar geniet samen van hun A.O.V. en de heer Ronosemadi ontvangt zijn pensioen. Ze beleiden het Islam geloof. Het echtpaar geeft aan dat liefde, vertrouwen, geduld en een goede verstandhouding de sleutel is tot het in stand houden van het huwelijk.

Het echtpaar mocht uit handen van regeringsfunctionarissen een bloemstuk, een ingelijste foto en de gebruikelijke gesloten enveloppe met inhoud in ontvangst nemen, zo bericht het Burger Informatie Centrum Wanica Noord-West.

error: Kopiëren mag niet!