Wapenmeester ‘Rust’ Krijgt 18 Maanden Cel voor Dodelijk Schot Alec Baldwin

Hannah Gutierrez-Reed, wapenmeester op de set van de film “Rust”, is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor haar rol in de dodelijke schietpartij waarbij acteur Alec Baldwin betrokken was. Een jury veroordeelde haar wegens onvrijwillige doodslag na de dood van cameravrouw Halyna Hutchins, die werd neergeschoten door Baldwin tijdens een repetitie in oktober 2021. Aanklagers beschuldigden Gutierrez-Reed van nalatigheid door scherpe munitie op de set te brengen en de wapenveiligheidsprotocollen niet te volgen. Baldwin, die niet schuldig heeft gepleit aan dezelfde beschuldiging, staat gepland voor een proces in juli. Het vonnis tegen Gutierrez-Reed benadrukt de roekeloosheid van haar handelen, met een impact die verder reikt dan de direct betrokkenen in de filmindustrie.

error: Kopiëren mag niet!