Schuldherstructurering tussen Suriname en China bevestigd

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een interview met Radio ABC bevestigd, dat Suriname en China een overeenkomst hebben bereikt betreffende schuldherstructurering. Dit is in tegenstelling tot beweringen van derden. 

De formele ondertekening van deze overeenkomst staat gepland na technische afronding en politieke sanctie. De herstructurering omvat een verlaagde rente en een nieuwe betalingsarrangement voor achterstallige schuld tot en met 2021, inclusief een totaalbedrag van ongeveer 50 miljoen dollar. 

Daarnaast zullen de voorwaarden voor vijf leningen verbeterd worden, resulterend in lagere rentetarieven en verlengde afbetalingsperioden. 

Dit akkoord volgt een soortgelijke benadering als die bij de Paris Club Agreement en wordt door het Internationaal Monetair Fonds erkend.

President Chandrikapersad Santokhi en president Xi Jinping van China hebben deze overeenkomst bekrachtigd, wat belangrijk is voor de financiële toekomst van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!