Australië: Instagram verbiedt mogelijk een van de populairste selfies van Australië 

Het zijn schattige, vriendelijke mensen, en internationale sterren uit de sport- en entertainmentwereld die met ze hebben geposeerd. Maar klik op de hashtag #quokkaselfie op Instagram en er staat een waarschuwing dat je op zoek bent naar afbeeldingen die “schadelijk gedrag voor dieren of het milieu aanmoedigen”.

De quokka, het kleine buideldier afkomstig uit een handvol eilanden voor de kust van West-Australië is de nieuwste soort die is toegevoegd aan het waarschuwingssysteem voor dierenmishandeling van Instagram.

Het systeem is oorspronkelijk opgezet om de aandacht te vestigen op de slechte omstandigheden waarin sommige dieren die als toeristische attractie worden gebruikt, worden gehouden en om gebruikers van social media te waarschuwen voor de illegale handel in wilde dieren.

Mensen als Roger Federer (zie foto) en Teri Hatcher al voor foto’s geposeerd met de hashtag #quokkaselfie, wat onschatbare publiciteit voor de eilanden heeft gebracht, vooral voor Rottnest Island.

error: Kopiëren mag niet!