President Santokhi en delegatie bezoeken de stad Dalian

De Surinaamse delegatie in China onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi bracht 14 en 15 april een bezoek aan Dalian, een belangrijke havenstad en economisch centrum van China, gelegen aan de kust van de provincie Liaoning. 

De presidentiële delegatie werd verwelkomd door de provinciale overheid. Voorzitter Hao Peng van het provinciale congres en gouverneur Li Lecheng – met het lokale bestuur – verwelkomden de president in het ceremoniële centrum van de stad.

Voorzitter Peng sprak zijn respect uit voor het bezoek. Peng benadrukte de goede relatie tussen Suriname en Dalian, vooral met betrekking tot het bedrijf CDIG, bekend vanwege infrastructuurprojecten in Suriname. 

Santokhi benadrukte dat Dalian in Suriname synoniem staat voor goede infrastructuur, aangezien het bedrijf heeft bijgedragen aan de ontsluiting van enorme delen van het land door verharde wegen aan te leggen en infrastructuur te ontwikkelen. 

Hij nodigde de provinciale leiding uit om Suriname te bezoeken en handelspartnerschappen te verkennen. President Santokhi moedigde Chinese bedrijven aan om zich in Suriname te registreren en samen te werken met lokale bedrijven.

error: Kopiëren mag niet!