Tsitsipas Triomfeert voor de Derde Keer op Monte Carlo Masters

Stefanos Tsitsipas heeft zijn dominantie op de gravelbanen van de Monte Carlo Masters voortgezet door voor de derde keer in vier jaar de titel te pakken na Casper Ruud te verslaan met 6-1, 6-4. Deze overwinning, waarbij Tsitsipas zichtbaar geëmotioneerd was, markeert zijn eerste titel van het jaar en zijn belangrijkste triomf in twee jaar tijd. Hij voegt hiermee de elfde carrièretitel toe aan zijn palmares.

De Griekse speler, die vroeger de derde plaats van de wereldranglijst innam, verraste velen door zowel titelverdediger Jannik Sinner als Novak Djokovic te verslaan in de aanloop naar de finale. Deze overwinning op Ruud, die zelf op zoek was naar zijn eerste titel van het jaar, laat zien dat Tsitsipas een serieuze concurrent is voor de aankomende Roland Garros.

Tsitsipas, die als twaalfde geplaatst was, nam vroeg de leiding en wist ondanks enige druk van Ruud in de tweede set zijn overwinning veilig te stellen. Ruud, die er niet in slaagde een van zijn acht breakpunten te verzilveren, maakte te veel onnodige fouten om Tsitsipas te kunnen bedreigen. Met deze zege bewijst Tsitsipas andermaal zijn kracht op gravel en zet hij een sterke prestatie neer op weg naar het Franse Open.

error: Kopiëren mag niet!