Regelmatige inspecties van oude bomen belangrijk

Onlangs is in Paramaribo een oude boom omgevallen bij het Onafhankelijkheidsplein. Burgers merken op, dat het maar even scheelde of het standbeeld van Johan Adolf Pengel zou geraakt zijn. Ook zijn ze opgelucht, dat niemand gewond is geraakt. Men vermoedt, dat de boom door de zware regenval ontworteld is.

Deze situatie benadrukt het belang van regelmatige inspecties van oude bomen, vooral in het stadscentrum van Paramaribo. Inspecties dragen bij aan de veiligheid van mensen en eigendommen, omdat oude bomen structurele zwaktes kunnen ontwikkelen die kunnen leiden tot instortingen. Door inspecties kunnen potentiële gevaren worden geïdentificeerd en kunnen preventieve maatregelen worden genomen.

Bovendien helpt inspectie bij het behoud van de gezondheid van de bomen zelf. Oude bomen zijn vatbaar voor ziekten, plagen en verzwakking door ouderdom. Door regelmatige inspecties kunnen tekenen van ziekte worden opgemerkt en kunnen maatregelen worden genomen om de gezondheid van de boom te verbeteren.

Oude bomen zijn vaak ook belangrijke onderdelen van het natuurlijke erfgoed en dragen bij aan de biodiversiteit en esthetiek van een gebied. Het inspecteren van deze bomen draagt bij aan het behoud ervan voor toekomstige generaties.

De redactie van Dagblad Suriname heeft geprobeerd contact op te nemen met Openbaar Groen, om meer inzicht te krijgen over hoe de inspectie van oude bomen in Suriname geschiedt, maar dit is vooralsnog niet gelukt.

(Fotobron: Facebook) 

SK

error: Kopiëren mag niet!