Tiener Benjamin maakt auto’s schoon bij een carwash

De tiener Benjamin verdient wat geld met het schoonmaken van auto’s. “Mijn oom besloot mij te helpen en mij te sturen om bij een vriend van hem te werken. Het is vakantie, dus ik dacht het gaat heel makkelijk en leuk zijn. Nu weet ik hoe het voelt om te werken en nu pas begrijp ik het wanneer mijn moeder of vader van het werk naar huis komen en zeggen dat ze moe zijn”, zegt Benjamin. 

“In het begin was het wel moeilijk, maar door enkele dagen goed te observeren kan ik enkele dingen zelf doen, maar het blijft een uitdaging.” Benjamin geeft aan dat hij bij een carwash werkt. Zijn baan is auto’s wassen, schoonmaken en kijken of alles in orde is. Hij dacht dat het een heel makkelijk baan zou zijn, maar om klanten te blijven hebben moet je heel goed werken en letten op veel dingen.

“Tijdens het wassen moet je op heel wat dingen letten en ook bij het schoonmaken. Ik dacht ook dat ik niet veel zou werken, want hoeveel mensen gaan hun auto laten schoonmaken, maar dat is niet zo voor mij.”

Benjamin geeft aan dat hij naast het schoonmaken en wassen van auto’s ook de administratie doet van klanten en de voorraad. Zijn werkgever  doet ook online bestellingen voor klanten en levert die ook voor hen.  

“De school begint over enkele dagen en ik heb de gelegenheid gekregen mijn baan te behouden. Maar, dat ga ik dan na schooltijd doen. Ik denk er nog even over na, mijn  ouders hebben daarmee geen probleem. Maar ik moet kijken hoe ik dat met mijn studie in evenwicht breng”, aldus Benjamin. 

TM

error: Kopiëren mag niet!