Lichaam vermiste arbeider houtbedrijf van Indonesische afkomst bij Apoera uit Corantijnrivier geborgen

De politie van het bureau Apoera heeftop donderdag 11 april het lijk van de 57-jarige arbeider M.T. van Indonesische afkomst uit de Corantijnrivier opgevist. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

Van het slachtoffer M.T. was eerder die dag door collega’s met wie hij werkzaam was bij een houtbedrijf te Apoera, aangifte van vermissing gedaan. Volgens de aangevers waren zij voor het laatst op woensdag 10 april samen met M.T. op een ponton bij het havencomplex aan de linkeroever van de Corantijnrivier, waar zij hebben gefeest in verband met Eid-ul-Fitre, onder het genot van alcoholische dranken. M.T. verliet omstreeks 17:00 uur de plek, omdat hij de volgende dag het SBB-kantoor moest aandoen om documenten in orde te maken.

Toen zijn collega’s de volgende dag niets van hem hoorden, deden zij aangifte bij de politie van vermissing waarna er een gezamenlijke zoekactie op touw werd gezet. Op een bepaald moment zagen de collega’s de pet die M.T. op 10 april droeg, in het water tussen de gleuf van het ponton en de aanmeersteiger drijven. Na drie uur zagen zij op dezelfde plek waar de pet was aangetroffen, het lijk op het water. Het vermoeden bestaat dat M.T. bij het betreden van de steiger in het water moet zijn gevallen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van M.T. door de politie ter obductie in beslag genomen. Het nader onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van misdrijf.

error: Kopiëren mag niet!