Verdachte 58-jarige Nigeriaan Ejike Godwiin gezocht in verband met vondst drugs in auto-onderdelen

De Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte met de volgende personalia Ejike Godwiin, geboren op 13 december 1965 in Nigeria en wonende aan de Drovestraat nummer 13 te Paramaribo.

De Nigeriaan wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen en deelname aan een criminele organisatie. De verdachte wordt verdacht drugs te hebben verborgen in auto-onderdelen of de opdracht daartoe hebben gegeven om die te verschepen naar het buitenland.

Een ieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de afdeling Narcotica Brigade op het telefoonnummer 404866 en 404747, het Command Center op 115 of bij de dichtstbijzijnde politiepost.

Zo’n 50 kilogram cocaïne

Eerder berichtte de politie, dat een partij cocaïne die donderdag 11 april na ontvangen informatie door de Narcotica Brigade in samenwerking met de Narcotics Intelligence Unit (NIU) en de douanerecherche op een adres aan de Uraniumstraat in het ressort Flora is onderschept, een totaalgewicht heeft van ongeveer 50 kilogram.

De drugs zat verstopt in auto-onderdelen en waren op dat adres opgeslagen om verscheept te worden via Nigeria naar Hong Kong. De douane ambtenaar die ter plaatse was voor de lading vroeg om assistentie van de Hondenbrigade, aangezien het bevreemding opwekte. De speurhonden sloegen aan, waarna de Narcotica Brigade werd ingeschakeld. Versnellingsbakken werden geopend als ook vliegwielen en daarin werd de drugs aangetroffen.

In deze zaak is vooralsnog één verdachte door de politie aangehouden, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau, waar de verdachte aan een Hulpofficier van Justitie is voorgeleid.

De Narcotica Brigade onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!