Vaticaan: ‘Geslachtsverandering is bedreiging voor menselijke waardigheid’

Het Vaticaan heeft in een officiële verklaring laten weten geslachtsverandering te beschouwen als een bedreiging voor de menselijke waardigheid. Het idee dat een geslacht veranderd kan worden, is volgens de Katholieke Kerk een knieval aan ‘de eeuwenoude verleiding om zichzelf tot God te verklaren’.

Aan het officiële document van 20 pagina’s, de nieuwe Dignitas infitita, is vijf jaar gewerkt. Het is een samenvatting van opvattingen die paus Franciscus de afgelopen tien jaar aan thema’s heeft aangehaald die volgens hem de menselijke waardigheid in gevaar brengen.

Eerder noemde hij moderne ideeën over flexibele genders ‘een lelijke ideologie’. Volgens het geschrift moet het leven als een geschenk van God worden beschouwd, en aan de goddelijke schepping zou niet gesleuteld mogen worden. Wie dat wel doet, maakt ‘een knieval aan de eeuwenoude verleiding zichzelf tot God te verklaren’.

“Elke operatie voor geslachtsverandering bedreigt de unieke waardigheid die deze persoon ontving op het moment van de bevruchting.”

error: Kopiëren mag niet!