Brazilië: Advocate probeert 12 levende pijlstaartroggen te smokkelen

Een advocate werd op een luchthaven in Brazilië opgepakt terwijl zij probeerde twaalf levende pijlstaartroggen te smokkelen die uit het Amazonebekken waren gehaald.

Naiane Pimentel werd donderdagavond aangehouden bij de vrachtterminal op de internationale luchthaven Eduardo Gomes in Manaus en probeerde detectie te voorkomen door wetshandhavers te vertellen dat ze een zending van drie piepschuimcontainers met Tucunaré-vis, afkomstig uit het Amazonegebied, afleverde.

Pimentel wekte echter argwaan toen ze een document liet zien ‘met verdraaide informatie over de lading’, aldus de Federale Politie in een verklaring.

De agenten openden vervolgens de dozen en ontdekten dat de advocate twaalf wilde en bedreigde pijlstaartroggen had – die wel $1.200 kunnen opbrengen. De pijlstaartroggen waren bestemd voor São Paulo, waar ze verkocht zouden worden in dierenwinkels.

Het is onbekend hoe de advocate aan de twaalf zeedieren is gekomen. Alle pijlstaartroggen, die als bedreigd worden beschouwd, werden bewaard in plastic zakken met water en krantenpagina’s. Ze zijn vrijdag vrijgelaten op een strand in Rio Negro.

error: Kopiëren mag niet!