BiZa-minister Bronto Somohardjo wil halal politiek introduceren 

Duizenden moslims waren woensdagochtend naar het Onafhankelijkheidsplein getogen om het Eid gebed te doen ter inluiding van de feestdag Eid ul Fitre

Tijdens zijn toespraak op het Onafhankelijkheidsplein riep Somohardjo de moslimgemeenschap op om het voortouw te nemen in het introduceren van halal politiek. “Niet alleen ons voedsel en banking moeten halal zijn, maar ook onze politiekvoering”, sprak Somohardjo.

Halal politiek houd volgens hem in, alleen de waarheid spreken, geen valse beloftes meer en een ieder gelijkwaardig behandelen ongeacht geloof, ras, etniciteit of functie. “Alleen met het voeren van halal politiek zal er een basis gelegd kunnen worden voor een welvarend Suriname”, aldus Somohardjo 

Over de oorlog in Palestina zei hij, dat de wereld haar politieke bewustzijn aan het kwijtraken is. “Dat blijkt uit de onmacht en onwil die de wereld toont om de humanitaire crisis in Palestina te stoppen.” Desondanks zei Somohardjo te geloven, “dat ons geweten het nooit zal toelaten dat mensen als dieren worden behandeld en dat we hoop moeten putten uit de woorden van de Almachtige”.

CS

error: Kopiëren mag niet!