Verdachte van brandstichting bij EBS/Ogane aangehouden

Op dinsdag 5 maart 2024 ontdekte een veiligheidsman van de E.B.S., afdeling Ogane, een grasbrand achter het terrein. Terwijl op de ingeschakelde brandweer werd gewacht, sloeg het vuur over naar het terrein van Ogane.

Bij deze brand zijn enkele houtblokken met kabels eraan, een opslagruimte en 4 containers inhoudende kabels totaal verwoest. Door kordaat optreden van de brandweer heeft het vuur de opslagruimte van propaangas, die op een afstand van 60 meter verwijderd is, niet bereikt. Het onderzoek werd aan de afdeling Recherche Paramaribo overgedragen.

Op beeldmateriaal dat ter beschikking werd gesteld is duidelijk te zien dat een man op een bromfiets op de plaats waar de brand was begonnen kwam. Hij boog voorover naar de zijde van de berm, maakte een beweging met zijn arm en reed gelijk weg. Meteen daarna is er een rookontwikkeling op de beelden te zien. 

Na intensief speurwerk werd de 33-jarige verdachte K.R., die arbeider is van een slachthuis achter het terrein van Ogane, in beeld gebracht en op 9 april in het ressort Livorno aangehouden.

Bij de voorgeleiding verklaarde de man dat hij een deel van het terrein van het slachthuis gebruikt voor een paar koeien van hem. Op het terrein plaatst hij koeienvoer dat vaak door onbekenden werd gestolen. Doordat het bos op het terrein hoog was, besloot hij die af te branden om zo een beter overzicht op het terrein te hebben. 

Door de handeling van de verdachte leidt de E.B.S./Ogane een schade van ongeveer US $417.912.50.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!