Verouderde verkeerslichten worden landelijk vervangen

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat, hoek Gemenelandsweg is weer in gebruik genomen.

“Het is van groot belang dat de verkeerslichten in ons land goed functioneren om zo de verkeersveiligheid te waarborgen,” zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) tijdens de heringebruikname dinsdag 9 april.

De komende maanden zullen ook de overige verkeerslichten worden vervangen, zodat die op alle kruispunten in Paramaribo en andere delen van Suriname weer voorzien zijn van goed functionerende verkeersregelinstallaties (VRI), zo bericht het Kabinet van de President.

De bewindsman benadrukt dat vorig jaar de enige verkeersinstallatie in Nickerie, die meer dan 10 jaar buiten werking was, opnieuw operationeel gemaakt is, door het installeren van een nieuwe verkeersregelautomaat, waarbij een deel van het werk in eigen beheer is uitgevoerd. De andere locaties zijn: Hoek Lachmonstraat/Coesewijnestraat, hoek Pengelstraat/Redmondstraat, hoek Steenbakkerijstraat/Domineestraat en hoek Molenpad/Derbystraat.

Bijna alle verkeerslichten in Suriname moeten vervangen worden. De meeste zijn vanaf 2007 geïnstalleerd sinds, maar in Molenpad en de Steenbakkerijstraat, zijn installaties aanwezig die dateren uit 1987. Ook deze zullen dit jaar vervangen worden.

error: Kopiëren mag niet!