Ouders van Michigan Schoolschutter Veroordeeld voor Onvrijwillige Doodslag

James en Jennifer Crumbley, de ouders van Oxford High School-schutter Ethan Crumbley, zijn veroordeeld tot 10 tot 15 jaar gevangenisstraf wegens onvrijwillige doodslag na de schietpartij waarbij hun zoon vier studenten doodde in 2021. De historische zaak markeert de eerste keer dat ouders van een Amerikaanse schoolschutter zijn berecht voor de daden van hun kind. De Crumbleys, die gescheiden processen ondergingen, werden beide schuldig bevonden aan vier gevallen van onvrijwillige doodslag. James Crumbley bood tijdens de veroordeling zijn verontschuldigingen aan en uitte zijn spijt, terwijl Jennifer de pijn en schaamte benadrukte die ze draagt vanwege de acties van haar zoon. Ondanks hun verzoeken, heeft Rechter Cheryl Matthews hen beide veroordeeld tot gevangenisstraf, waarbij ze de ernstige gevolgen van hun daden of nalatigheid voor de slachtoffers en de gemeenschap benadrukte. Ethan Crumbley werd eerder veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating.

error: Kopiëren mag niet!