Hooggerechtshof Weigert Executie Brian Dorsey te Voorkomen

Het Hooggerechtshof heeft de executie van Brian Dorsey, ter dood veroordeeld voor een dubbele moord bijna twintig jaar geleden, niet tegengehouden. Ondanks beroepen op clementie en claims van rehabilitatie, bevestigde de gouverneur van Missouri de voortgang van de executie via dodelijke injectie. Meer dan zeventig correctionele officieren hadden gepleit voor strafvermindering, wijzend op Dorseys vermeende vooruitgang in persoonlijke ontwikkeling tijdens zijn tijd in de dodencel. Dorsey, schuldig bevonden aan de moord op zijn neef en haar man in 2006 onder invloed van drugs, had zijn aanklagers bekritiseerd voor een gebrekkige vertegenwoordiging en een belangenconflict. Aanvullende bezorgdheden over het executieprotocol van Missouri en de mogelijke ernstige pijn tijdens de procedure leidden tot een schikking om extreme pijn voor Dorsey te beperken
De 52-jarige Dorsey zal de eerste gevangene in Missouri zijn die dit jaar wordt geëxecuteerd, nadat er in 2023 vier ter dood werden gebracht.

error: Kopiëren mag niet!