Haïti vormt een overgangsraad om de stabiliteit te herstellen

Haïti zet een belangrijke stap richting stabiliteit door de vorming van een overgangsraad, bestaande uit negen vertegenwoordigers uit diverse sectoren van de samenleving. Deze strategische zet is gericht op het navigeren van het land uit een tijdperk van ongebreideld bendegeweld en politieke onenigheid naar een toekomst van democratische governance. Met het oog op het leiden van de natie naar presidentsverkiezingen in begin 2026, streeft de raad naar het aanpakken van dringende veiligheidskwesties, het doorvoeren van constitutionele en institutionele hervormingen, en het begeleiden van het land door deze overgangsperiode. De terugkeer van Guy Philippe, een controversiële figuur met een verleden van politieke onrust, voegt een complexe dimensie toe aan het proces. Ondertussen speelt de Caribische Gemeenschap (CARICOM) een cruciale rol in de ondersteuning van Haïti’s streven naar politieke hervorming en het vestigen van een inclusief bestuursmodel dat de veelzijdige uitdagingen van het land kan aanpakken.

error: Kopiëren mag niet!