Taiwan maakt zich op voor jaarlijkse militaire oefeningen

April 9, 2024 – De jaarlijkse oorlogsspelen van Taiwan dit jaar zullen een scenario simuleren waarin China een van zijn reguliere oefeningen rond het eiland plotseling omzet in een daadwerkelijke aanval.

China, dat het democratisch bestuurde Taiwan als zijn territorium beschouwt, heeft de afgelopen vier jaar regelmatig oefeningen op het eiland georganiseerd om Taipei onder druk te zetten de claim van Peking op soevereiniteit te aanvaarden, ondanks de sterke bezwaren van Taiwan.

Taiwan begint deze maand zijn belangrijkste jaarlijkse Han Kuang-oefeningen met tafeloefeningen, verlengd van een meer gebruikelijke vijf naar acht dagen gezien het aantal op te nemen scenario’s, gevolgd in juli door daadwerkelijke gevechtsoefeningen, aldus het ministerie van Defensie.

error: Kopiëren mag niet!