Curaçao: Politie houdt 13 vluchtelingen met wapens aan

Op Curaçao heeft de politie vrijdag samen met de Kustwacht in het oostelijk deel van het eiland de hele dag een klopjacht gehouden op een groep illegalen uit Venezuela. Er zijn dertien personen gearresteerd, ook is een tas met vuurwapens in beslag genomen. Dat heeft de Kustwacht zaterdag bekendgemaakt.

Vrijdagochtend vroeg vond de Kustwacht een lege houten boot op de rotsen bij een verlaten gebied aan Oostpunt. Daarop zijn landpatrouilles, de Kustwachthelikopter en agenten ingezet.

Gedurende de dag zijn zeven mannen en zes vrouwen, inclusief een kind, opgepakt. In de groep ongedocumenteerden zaten personen die eerder al het land waren uitgezet en ook een vrouw die veroordeeld is voor mensenhandel. Twaalf personen hebben de Venezolaanse nationaliteit, één de Colombiaanse.

De wapens en de boot zijn in beslag genomen, de personen zijn overgedragen aan de Immigratiedienst, die hen het land zal uitzetten.

error: Kopiëren mag niet!