VS: Boeing 737 van Southwest Airlines verliest bij opstijgen delen motorkap

Een Boeing 737 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft zaterdag tijdens het opstijgen delen van de motorkap verloren. De delen raakten de vleugelklep, maar het toestel kon veilig terugkeren naar Denver International Airport.

Dat meldde de bemanning van het vliegtuig aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Op social media gaan beelden rond van de schade aan de motorkap.

Het is de zoveelste deuk in het imago van vliegtuigbouwer Boeing. In januari verloor een Boeing 737 MAX9 van Alaska Airlines in de lucht een nooddeur.

Op 16 maart ging het mis met een Boeing 737-800 van United Airlines. Het toestel, dat zonder problemen of alarm van San Francisco naar Oregon gevlogen was, bleek na de landing een paneel van de romp te missen.

Twee dagen eerder, op 14 maart, dook een Boeing 787-9 Dreamliner van de Chinese maatschappij Latam Airlines tijdens een vlucht van Sydney in Australië naar Auckland in Nieuw-Zeeland opeens naar beneden. Daarbij raakten zo’n 50 passagiers gewond. De oorzaak zou zijn dat de piloot per ongeluk zijn stoel verzette, maar een technisch mankement is niet uitgesloten.

Donderdag werd bij een vlucht van Southwest Airlines net voor een Boeing 737 wilde opstijgen een brand in een van de motoren gesignaleerd.

error: Kopiëren mag niet!