Peru: Presidente Boluarte uren ondervraagd vanwege ‘Rolexgate’ 

In Peru heeft de openbare aanklager vrijdag presidente Dina Boluarte verhoord in het kader van het onderzoek naar ‘Rolexgate’.

Boluarte wordt ervan verdacht luxe horloges en juwelen niet te hebben aangegeven bij haar aantreden in december 2020, een schandaal dat haar regering ondermijnt. De ondervraging duurde vijf en een half uur. Daarna verliet Boluarte het bureau van de aanklager zonder verklaring af te leggen tegen de wachtende verslaggevers.

Zowel voor- als tegenstanders van de presidente hadden zich verzameld rondom het gebouw. ‘Rolexgate’ kwam medio maart aan het licht, toen de lokale nieuwssite La Encerrona een reeks foto’s publiceerde waarop de presidente pronkt met verschillende luxe horloges in de tijd dat ze nog minister was in 2021 en 2022. Haar woning en kantoor werden op 30 maart doorzocht, maar er werden geen horloges aangetroffen.

Boluarte verzekerde dat ze “schone handen” heeft en slechts één horloge bezit, een ouder model dat ze al een tijdje heeft en naar eigen zeggen met haar eigen geld zou hebben gekocht. In de nasleep van de huiszoekingen, waarover Boluarte zich heel boos maakte, zijn zes van de achttien ministers opgestapt.

error: Kopiëren mag niet!