Zonne-energiecentrale te Poeketie in gebruik genomen – 16 dorpen krijgen 1×24 uur stroom

Te Poeketie, Tapanahoni, is zaterdag 6 april een hybride zonne-energiecentrale in gebruik genomen. De uitvoerder van het project is het Chinese bedrijf Power China. President Chandrikapersad Santokhi heeft de centrale officieel opgestart. Het project is gefinancierd door de overheid.  

De hybride zonne-energiecentrale is voorzien van zonnepanelen, een batterijopslagsysteem voor overtollig stroom en een 150 KVA stand-by-dieselgenerator als back-up voor het opladen van de batterijen bij een laag stroomniveau als gevolg van gebrek aan zonlicht. De zonne-energiecentrale, met een vermogen van 900 KW, zal in totaal 16 dorpen aan de Tapanahonirivier van continue elektriciteit voorzien. In totaal zullen 1550 huishoudens 1×24 uur stoom genieten. Er wordt een 14 kilometer lang netwerk aangelegd.

De dorpen die over 1 x 24 uur elektriciteit zullen beschikken zijn Poeketie 1, Poeketie 2, Sangamasoesa, Mooitakie, Yawsa, Mainsi, Diitabikie (Drietabbetje), Dataa Kondee, Pipa Kondee, Poolo Keba, Gaaman Kampu, Pikin Kondee, Loeabie/ Sanbedoemie, Pikin Pisii,  Kisai, Landbouw.  

error: Kopiëren mag niet!