Venezuela: President Maduro blokkeert uitzendingen Deutsche Well

Reporters Without Borders (RSF) veroordeelt het besluit van de regering van president Nicolás Maduro om de Spaanstalige uitzendingen van de Duitse publieke omroep Deutsche Welle in Venezuela te blokkeren, nadat deze in een uitzending de Venezolaanse corruptie aan het licht had gebracht. Deutsche Well

e (DW) sloot zich aan bij de lange lijst van internationale en nationale media die de Venezolaanse regering de afgelopen tien jaar heeft gecensureerd nadat president Maduro in zijn wekelijkse programma op de Venezolaanse publieke tv-zender uithaalde naar DW en het een ‘nazi’-omroeporganisatie noemde. VTV.

In een rapport over corruptie in Latijns-Amerika benadrukte DW de vermeende betrokkenheid van hoge Venezolaanse regeringspolitici bij drugshandel, illegale mijnbouw en afpersing.

Het signaal van de Spaanstalige tv-zender van DW werd dezelfde dag geblokkeerd door de Nationale Commissie voor Telecommunicatie (CONATEL). Het kanaal is nu alleen toegankelijk via de DW-website en sociale media.

De afgelopen tien jaar heeft de regering-Maduro meer dan tien buitenlandse mediakanalen of uitzendingen gecensureerd. Daartoe behoort de Colombiaanse internationale nieuwszender NTN24, die werd opgeschort tijdens grote studentenprotesten tegen de regering in 2014.

Gedurende 2017, toen de regering met geweld hardhandig optreden tegen een golf van protesten, werden uitzendingen van internationale media zoals de Mexicaanse zender TV Azteca uitgezonden. Ook de Colombiaanse zender El Tiempo TV, de Argentijnse zender TN en de Amerikaanse zender CNN en Español werden gecensureerd.

error: Kopiëren mag niet!