Miss Universe 2024-deelneemsters die tot nu toe zijn gekroond

De 73e verkiezing wordt in september in Mexico gehouden. Het is de eerste keer dat het land gastheer is sinds 2007. Het evenement vindt plaats op 28 september, waar regerend Miss Universe Sheynnis Palacios uit Nicaragua haar opvolgster zal kronen.

De verkiezing van dit jaar omvat de terugkeer van Belize, Botswana, China, Cuba, Kenia, Kirgizië, Nieuw-Zeeland en Samoa. Iran zal voor het eerst ook een vertegenwoordiger naar de wedstrijd sturen, maar dan onder de titel “Miss Persia”. Hoewel het nog vroeg is, hebben een paar concurrerende landen hun vertegenwoordigers al geselecteerd, waaronder de grootmacht Venezuela.

Hier is een lijst van wie tot nu toe is gekroond:

De 23-jarige Qi werd gekroond tot Miss Universe China 2023, maar kon dat jaar de Miss Universe-wedstrijd in El Salvador niet bijwonen vanwege visumproblemen. In plaats daarvan zal ze dit jaar echter deelnemen aan de wedstrijd in Mexico. Ze won haar kroon nadat ze in oktober vorig jaar 31 andere finalisten versloeg. Ze komt uit Chengdu, in de provincie Sichuan in China, en is een voormalig atletiekatleet en fitnessliefhebber.

Marquez, 28, is een model en de eerste moeder die de Miss Venezuela-titel wint. Ze versloeg in december 24 andere kandidaten voor de kroon en werd daarmee de derde vrouw die Amazonas vertegenwoordigde die werd gekroond. Haar hobby’s zijn zingen, dansen en acteren. Ze zegt dat ze gemotiveerd was om mee te doen aan Miss Venezuela omdat het de eerste keer was dat de organisatie zowel moeders als getrouwde en gescheiden vrouwen liet meedoen.

error: Kopiëren mag niet!