Titanic Kapelmeester’s Vioolkoffer Verkocht voor £120.000

Een lederen koffer die de viool van Wallace Hartley, kapelmeester op de Titanic, beschermde terwijl het schip zonk in 1912, is verkocht voor £120.000. Hartley en zijn orkest probeerden de passagiers te kalmeren tijdens de ramp. Hartley bond de koffer, mogelijk om drijfvermogen te bieden, aan zichzelf voordat hij met het schip ten onder ging. Zijn lichaam en de koffer werden later geborgen. Na Hartleys dood kreeg zijn verloofde Maria Robinson de viool met koffer terug. Na haar dood in 1939 kwam de viool via een muziekleraar uiteindelijk terecht bij een leerling die het 101 jaar later op een veiling verkocht voor £1,1 miljoen. Nu, wordt de koffer met Wallace’s initialen WHH voor £ 100.000 tot £ 120.000 aangeboden aan een particuliere verzamelaar. De koffer wordt samen met andere Titanic-gerelateerde items aangeboden op een veiling op 27 april.

error: Kopiëren mag niet!