De bedrijfswinst van Samsung herstelt zich

DOOR DUNCAN MIL
5 april 2024 – De winst van Samsung Electronics herstelde zich scherp in het eerste kwartaal van 2024, als gevolg van een ommekeer in de cruciale chipdivisie van het bedrijf en de robuuste verkoop van smartphones.

De grootste maker van geheugenchips ter wereld maakte bekend dat het verwacht dat de bedrijfswinst in de periode januari tot en met maart 6,56 biljoen won (4,89 miljard dollar) zal bedragen, een stijging van 931,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet steeg ondertussen met 11,4% tot 71 biljoen won.

“Het terugdringen van de chipproductie was de juiste zet en Samsung is nu op weg om te profiteren van de AI-trend in zowel halfgeleiders als smartphones”, zegt Tom Kang, onderzoeksdirecteur bij Counterpoint Research.

Analisten zeggen dat Samsung zich herstelt van een langdurige inzinking in de zeer cyclische halfgeleidersector. Het bedrijf laat verbeteringen zien in high-bandwidth memory (HBM)-chips, die cruciaal zijn voor kunstmatige intelligentie.

Het bedrijf zei dat de HBM-verkopen in het kwartaal van december met meer dan 40% zijn gestegen en dat de vraag naar geheugen tekenen van herstel vertoont.

Samsung zal op 30 april zijn totale winst bekendmaken, inclusief de nettowinst en de resultaten uit de bedrijfssector.

error: Kopiëren mag niet!