111-jarige Brit Oudste Man ter Wereld Door ‘Puur Geluk’

John Alfred Tinniswood, een 111-jarige man uit Engeland, is officieel de oudste levende man ter wereld geworden na het overlijden van de 112-jarige Gisaburo Sonobe uit Japan. Geboren in 1912 in Liverpool, beweert Tinniswood dat lang leven een kwestie van ‘puur geluk’ is. Hij woont nu in een verzorgingshuis in Southport en heeft onlangs verklaard dat zijn enige dieetgeheim het eten van vis en friet elke vrijdag is. Ondanks zijn indrukwekkende leeftijd, blijft Tinniswood nuchter over zijn titel en benadert het leven met de filosofie: “Je leeft lang of kort, en je kunt er weinig aan doen.”

Tinniswood, die beide wereldoorlogen heeft meegemaakt en diende in een administratieve rol voor het Army Pay Corps tijdens de Tweede Wereldoorlog, geniet nog van een relatief onafhankelijk leven. Hij beheert zelf zijn financiën, volgt het nieuws via de radio en voert de meeste dagelijkse taken zelfstandig uit. Als levenslange fan van Liverpool FC heeft hij de sportieve triomfen van zijn club door de jaren heen gevolgd. Reflecterend op de veranderingen in de wereld, merkt Tinniswood op dat, terwijl de wereld gestaag verbetert, het niet veel is geweest. Hij herinnert zich liefdevol zijn vrouw Blodwen, met wie hij 44 jaar getrouwd was tot haar overlijden in 1986.

error: Kopiëren mag niet!