NPS-discussieavond te Brokopondo trekt veel aandacht

Tijdens een drukbezochte NPS-discussieavond in Brokopondo vrijdag 5 april, benadrukte NPS-voorzitter Gregory Rusland het belang van correcte informatie over de totstandkoming van de Afobakka stuwdam. Hij corrigeerde de misvatting dat NPS verantwoordelijk was voor overstromingen ten behoeve van de dam.

Hij legde uit dat de NPS, na het winnen van de verkiezingen, de reeds door gouverneur Johan Ferrier in 1957 ondertekende overeenkomst moest uitvoeren. De NPS heeft volgens Rusland destijds met kennis en kunde gereageerd op de ontstane problemen en zet zich nog steeds in voor de verbetering van de leefomstandigheden in Brokopondo.

Rusland vroeg om vergeving voor eventuele fouten en benadrukte dat de NPS zich inzet voor stabiele en ontwikkelingsgerichte politiek.

Het belang van onderwijs en het herstellen van normen en waarden in Brokopondo werden ook besproken door panelleden Sergio Akiemboto, Jerry Moima Finisie, en Bisai Alida tijdens de bijeenkomst, die in het teken stond van de toekomstige ontwikkeling van het district.

error: Kopiëren mag niet!