Nieuw belastingverdrag tussen Curaçao en Suriname

Curaçao en Suriname hebben donderdag 4 april overeenstemming bereikt over een belastingverdrag dat dubbele belasting voorkomt. De overeenkomst werd in Paramaribo geparafeerd door Germaine Rekwest, de onderhandelaar voor Curaçao, waarmee een langdurige periode van onderhandelingen, die door vorige regeringen waren gestart maar nooit tot afronding kwamen, succesvol is afgesloten.

Dit verdrag, ondertekend namens de Curaçaose minister van Financiën, Javier Silvania, en het Surinaamse hoofd der Belastingen, Marita Wijnerman, zal de weg vrijmaken voor het versoepelen van fiscaal-economische belemmeringen. Hierdoor zullen economische activiteiten tussen beide landen gestimuleerd worden.

Het paraferen van het verdrag is slechts de eerste stap; de volgende fasen omvatten het officieel ondertekenen en de ratificatie door de parlementen van beide landen, waarna het verdrag officieel in werking treedt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk ondersteunt Curaçao en Suriname actief in het realiseren van deze mijlpaal.

error: Kopiëren mag niet!