Operatie ‘Zero Tolerance’ gericht op invallen verkooplocaties drugs Paramaribo: 5 aanhoudingen

Tijdens een grootschalige operatie in het kader van “Operatie Zero Tolerance” vrijdagavond 5 en zaterdagochtend vroeg 6 april heeft de politie van het Bureau Nieuwe Haven, samen met een gemengde eenheid bestaande uit het Regio Bijstand Team-Paramaribo, de Stootgroep-Regio Paramaribo, de Narcotica Brigade en inlichtingendiensten, vijf mannen  aangehouden voor in het bezit- en de verkoop van verdovende middelen.

De actie was voornamelijk gericht op invallen bij bekende drugs verkooplocaties in verschillende woonwijken binnen Paramaribo.

Bij de invallen werden drugs, wapens waaronder messen, precisieweegschalen, geld en verpakkingsmateriaal in beslag genomen, waarvan een deel in onbeheerde tassen.

Bovendien leidde de operatie tot de aanhouding van een voortvluchtige verdachte, B.L., die vermoedelijk betrokken was bij een schietincident.

De politie benadrukt dat dergelijke invallen, maar ook andersoortige acties, regelmatig zullen worden uitgevoerd als onderdeel van een preventieve- en repressieve strategie om de drugscriminaliteit en andere vormen van criminaliteit aan te pakken.

error: Kopiëren mag niet!