Noble Corporation verlengt contract boorschip met Petronas voor kust Suriname

Offshore booraannemer Noble Corporation heeft meer werk voor de kust van Suriname veiliggesteld voor een van zijn boorschepen van de zevende generatie met Petronas Suriname E&P, een dochteronderneming van de Maleisische energiegigant Petronas.

Het boorschip Noble Voyager won een contract voor één put, plus één putoptie, met Petronas in Suriname, dat in februari 2024 inging met een geschatte vaste looptijd van 130 dagen, exclusief de optieperiode.

Volgens Noble heeft Petronas gebruikgemaakt van de optie om de opdracht van het boorplatform uit te breiden en één extra put te boren in Blok 52 voor de kust van Suriname tegen een dagtarief van $470.000. Deze contractverlenging zal naar verwachting ingaan in de directe voortzetting van de huidige put en ongeveer 70 dagen in beslag nemen.

Blake Denton, Noble Corporation: “Deze uitbreiding zet onze zeer belangrijke samenwerking met Petronas gedurende meerdere jaren op het gebied van de boorcampagne in Suriname voort. Bijkomend werk voor de Noble Voyager in Blok 52 toont een sterke alliantie tussen onze bedrijven en een alliantie die ons trots maakt.”

Het boorschip Noble Voyager Samsung 96K biedt plaats aan 230 personen. Dit boorschip kan opereren in waterdieptes tot 3.000 meter en de maximale boordiepte bedraagt 12.000 meter. Na de winst in het derde kwartaal van 2023 heeft het bedrijf nieuwe contracten binnengehaald voor zijn boorschepenvloot met een totale contractwaarde van ongeveer $530 miljoen.

error: Kopiëren mag niet!