Bezorgdheid onder burgers na beroving te IMS

Op straat, zittend bij de bushalte in de Coppenamestraat, Paramaribo, spreken enkele mensen over de roof door een bende criminelen – zeker meer dan vijf personen zo blijkt uit camerabeelden die te zien zijn op Facebook – deze week bij Murphy’s Irish Pub in de International Mall of Suriname, IMS. 

Een van de op de bus wachtende mensen, Ricky S., zegt in gesprek met Dagblad Suriname ‘s ochtends geschrokken te zijn toen hij een filmpje zag op social media. “Hoe zullen de werknemers zich hebben gevoeld op dat moment? Je leven wordt op het spel gezet. Wat zal in ze zijn omgegaan op dat moment? De criminaliteit is gestegen. De noden van de mensen zijn hoog en vooral onder de jongeren. Doordat de economie in Suriname verslechterd is, wil men de eerste en beste keus maken door te roven. De regering komt met financiële tegemoetkomingen, maar het werkt niet.” 

De zon schijnt fel en het is wachten op de bus. Wachtend op die bus hebben de mensen de kans om hun hart te luchten over wat zich deze week afspeelde in de IMS.

Oma Ansje F. zegt: “Met mijn AOV is het niet te doen, mi boi, maar ik doe met wat ik heb.” Vervolgens richt ze zich tot Ricky: “Ik bid God dat Suriname veilig blijft, want als we kijken naar Haïti, naar wat zich daar afspeelt. Dan moeten wij dankbaar zijn in Suriname. Waar gaat de tijd naar toe? Moeten we met angstgevoelens nu leven? Hoe gaat de politie hiermee om? Worden de gevallen geregistreerd? Wat is het beleid? Hoe is de begeleiding van deze mensen, vooral van de jongeren als ze terug in de maatschappij zijn?”

Het werd een discussie bij de bushalte, tot eindelijk die bus kwam. 

CS

error: Kopiëren mag niet!