Biden Dichtbij Verbod op Mentholsigaretten te midden van Groeiende Controverse

De regering van president Biden nadert een mogelijk verbod op mentholsigaretten, een stap die wordt gesteund door sommige gezondheidsorganisaties, maar fel wordt bestreden door burgerrechtenorganisaties en kleine bedrijven. Zij vrezen dat dit verbod onevenredig de Afro-Amerikaanse en Spaanstalige gemeenschappen, evenals kleine ondernemingen, zal treffen. Mentholsigaretten, die bijna een derde van de markt in de VS uitmaken en bijzonder populair zijn onder zwarte rokers, zijn al in enkele staten en andere landen verboden wegens de toegevoegde muntachtige smaak die roken aantrekkelijker maakt. Ondanks plannen van de FDA uit 2022 om dergelijke producten te verbannen, zijn meerdere deadlines gemist, waaronder een in augustus 2023 en recentelijk nog eerder deze week, wat onzekerheid creëert over de toekomst van mentholsigaretten in de VS. Voorstanders van het verbod betogen echter dat het belangrijk is voor de volksgezondheid.

De FDA heeft gezegd dat het elimineren van menthol 320.000 tot 650.000 aan roken gerelateerde sterfgevallen in de VS over een periode van 40 jaar zou kunnen voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!