Wat probeerde Israël te bereiken door het Iraanse consulaat in Damascus aan te vallen?

De Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië, die resulteerde in de dood van twee generaals en vijf officieren van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde, toont aan dat Israël probeert Iran bij het conflict in de Gazastrook te betrekken, betoogt Foad Izadi, universitair hoofddocent aan de universiteit. van de afdeling Amerikaanse studies van Teheran.

Omdat de Israëlische strijdkrachten er niet in zijn geslaagd hun gestelde doel te verwezenlijken, namelijk het verslaan van Hamas, en er slechts in slagen zo’n 30.000 Palestijnen te vermoorden – de meesten van hen vrouwen en kinderen – realiseert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zich dat een roemloos einde van deze campagne het einde zou betekenen. van zijn politieke carrière, legde Izadi uit.

“Dat is de reden waarom criminele daden en genocide in Gaza voortduren. En Netanyahu realiseert zich dat deze oorlog vroeg of laat moet eindigen. En dat zou het einde betekenen van zijn premierschap. En dus probeert hij de oorlog te verlengen, hij probeert de oorlog uit te breiden”, voegde hij eraan toe.

Izadi suggereerde ook dat Iran als vergelding zou kunnen proberen “pijn te veroorzaken voor de Israëli’s”, om de Israëli’s in de toekomst van “dit soort acties” te weerhouden.

error: Kopiëren mag niet!