VN Overziet Omstreden Venezolaanse Verkiezingen na Uitsluiting Rivalen Maduro

De VN zal een observatiemissie zenden om toezicht te houden op de aanstaande presidentsverkiezingen in Venezuela op 28 juli, na de uitsluiting van belangrijke politieke rivalen van president Nicolás Maduro. Deze stap, aangekondigd door diplomaat Yván Gil na een gesprek met Gianluca Rampolla, de VN-vertegenwoordiger in Venezuela, wordt gezien als een poging tot internationale legitimatie van de verkiezingen. Ondertussen heeft de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva de uitsluiting van Venezolaanse kandidaat Corina Yoris bekritiseerd, een standpunt gesteund door Colombia, de EU en de VS. Lula en de Franse president Emmanuel Macron hebben Maduro opgeroepen de uitsluiting van Yoris te heroverwegen voor inclusievere verkiezingen.

error: Kopiëren mag niet!