Vogelgriep treft grootste verse ei producent in de VS

De grootste producent van verse eieren in de VS, Cal-Maine Foods, Inc., heeft te maken met uitbraken van vogelgriep op hun locaties in Texas en Michigan. In Texas werden ongeveer 1,6 miljoen legkippen en 337.000 hennen, ongeveer 3,6% van hun totale kudde, vernietigd na de detectie van de vogelgriep in een fabriek in Parmer County. Daarnaast werd het virus ook gevonden in een commerciële pluimveehouderij in Ionia County, Michigan. Dit markeert de vierde keer sinds 2022 dat de ziekte is vastgesteld in een commerciële faciliteit in Michigan. De uitbraak heeft geleid tot quarantaine en maatregelen om verdere verspreiding te vermijden, maar wordt niet verwacht de toeleveringsketens te verstoren. Eieren op de markt blijven veilig voor consumptie, zolang ze correct worden behandeld en gekookt.

error: Kopiëren mag niet!