Hoe Iran kan voorkomen dat hij in de val van Netanyahu trapt nu Israël de ‘schaduwoorlog’ escaleert

“Israël wil dat Iran raketten afvuurt op Israëlische steden, wat een enorm bloedbad veroorzaakt. Dan zou het zich vrij voelen om zijn Amerikaanse bunkerbrekerbommen van 2.000 pond te gebruiken op de nucleaire faciliteiten en steden van Iran en de VS ervan te overtuigen mee te doen. Netanyahu wil chaos veroorzaken om aan de macht te blijven en de gevangenis te vermijden, om Iran voor eens en voor altijd als bedreiging te vernietigen. allemaal”, vertelde Dr. Hossein Askari, emeritus hoogleraar aan de GW School of Business in Washington, DC, aan Sputnik, in commentaar op de dramatische escalatie van de Israëlische operaties tegen Teheran deze week.

De twee landen hebben een decennialange ‘schaduwoorlog’ gevoerd, maar de gebeurtenissen van deze week, waaronder de raketaanval op het terrein van de Iraanse ambassade in Damascus, en de terreuraanslagen in het zuidoosten van Iran door een vermoedelijke Mossad-vertegenwoordiger, zullen de positie van Teheran onder druk zetten. strategisch geduld” ten opzichte van Tel Aviv, vertelde Dr. Marco Carnelos, een Italiaanse voormalige diplomaat gespecialiseerd in zaken in het Midden-Oosten, aan Spoetnik.

“Het minste dat ik kan zeggen is dat Netanyahu probeert een valstrik voor Iran te creëren, en dat de leiders van laatstgenoemde slim genoeg moeten zijn om niet in die val te trappen”, drong Dr. Carnelos aan. “Het is vrij moeilijk om te voorspellen wat de Iraanse leiders op dit moment zouden kunnen denken,” gaf de waarnemer toe, en merkte op dat zijn advies aan Teheran is om “te proberen de spanningen te minimaliseren en onvermoeibaar met zijn Arabische buren samen te werken om te laten zien wie werkelijk de spanningen in het land aanwakkert.” de regio.”

Dr. Askari van zijn kant gelooft dat Iran zou kunnen reageren met behulp van instrumenten van asymmetrische oorlogsvoering, van cyberaanvallen binnen Israël tot tit-for-tat-aanvallen gericht op Israëlische en Amerikaanse belangen over de hele wereld.

error: Kopiëren mag niet!