Regering stelt USD 710.000 beschikbaar voor AZP

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) krijgt van de regering een financiële injectie van USD 710.000 voor de aankoop van een voorraad essentiële medicijnen en medische verbruiksartikelen. Met dit bedrag moet een buffervoorraad worden aangelegd die de behoefte  voor 3 tot 4 maanden dekt. Nadat de leveranciers in het buitenland zijn betaald zullen binnen twee weken de medicijnen en medische verbruiksartikelen worden ingevlogen. 

Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin maakte dit vorige week bekend op een persconferentie na de vergadering van de regeringsraad. Vorige week hebben de medische specialisten van het AZP groot alarm geslagen over de ernstige situatie die in het ziekenhuis aan het ontstaan is als gevolg van het gebrek aan essentiële medicijnen en medische verbruiksartikelen. De urgente en intensieve specialistische medische zorg in het AZP dreigt niet meer gegarandeerd te zijn.

Naar aanleiding hiervan heeft minister Ramadhin een gesprek gehad met de leiding van het AZP, de medische specialisten en de Ziekenhuisraad. Op de vergadering van de regeringsraad vorige week woensdag heeft de regering besloten het bedrag van USD 710.000 beschikbaar te stellen aan het AZP.

De leiding van het ziekenhuis heeft de regering een lijst doen toekomen van hoeveelheden medicamenten en medische verbruiksartikelen die de behoefte voor 3 tot 4 maanden dekt. Hiermee zal de specialistische medische zorg in het ziekenhuis kwalitatief weer gegarandeerd zijn.  

SS

error: Kopiëren mag niet!