Dc Coronie: “Situatie langs Oost-Westverbinding groter dan bluscapaciteit brandweer Coronie”

Bewoners langs de Oost-Westverbinding nabij het district Coronie hebben enorm veel last van vuur, rookontwikkeling, maar ook van door brand gesneuvelde bomen op het wegdek. 

De districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, zegt in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat er niets is dat betrokkenen in het district zelf niet hebben gedaan om de situatie beheersbaar te maken.

”We hebben geprobeerd, maar het gaat om een situatie waar je weinig tot niets aan kan doen. De brandweer is meerdere malen uitgerukt, maar er is momenteel een aanhoudende droogte die het proces belemmert. Het gebied is kurkdroog. We proberen nu vooral via het Burger Informatie Centrum Coronie om de mensen op te roepen om niets zomaar in brand te steken.”

Winter zegt ook dat de situatie zeer lastig is, vooral voor de weggebruikers. “Naast alle acties die worden ondernomen door het districtsbestuur en de brandweer, is het echt gewoon hopen dat het plotseling hard begint te regenen.”

Volgens de districtscommissaris zijn ook instanties in de nabije districten  benaderd om hulp. De ernst van de zaak is, dat van de meeste bomen langs de openbare wegen de wortelen door brand zijn vernietigd. De mogelijkheid bestaat dus dat ze ieder moment kunnen omvallen. 

error: Kopiëren mag niet!