Zesde IMF review eind april/begin mei

De volgende technische evaluatie van het lopend IMF economisch herstelprogamma vindt eind deze maand/begin volgende maand plaats. Het wordt de 6e programma evaluatie. Technische deskundigen van het Internationaal Monetair Fonds zullen dan in Paramaribo zijn om met de autoriteiten de voortgang van de diverse onderdelen van het economisch herstelprogramma te evalueren. 

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning zegt te hopen, dat ook bij deze zesde evaluatie Suriname een positieve beoordeling krijgt. Vorige maand is bij de vijfde evaluatie de voortgang van het IMF-programma positief beoordeeld door de IMF technische missie.

Er is een staff level akkoord bereikt. Dit staff level akkoord is op 21 maart door het uitvoerend bestuur van het IMF goedgekeurd. Met deze goedkeuring werd een bedrag van USD 62,5 miljoen door het IMF aan de Surinaamse regering beschikbaar gesteld. Dit geld is volgens Financiën-minister Raghoebarsing niet lang geleden naar Suriname overgemaakt. Circa USD 22 miljoen hiervan gaat naar de Centrale Bank van Suriname om toegevoegd te worden aan de internationale monetaire reserves. De rest gaat naar de regering als begrotingssteun. 

Na de komende zesde programma evaluatie zullen er nog vier volgen. Het IMF economisch herstelprogramma loopt tot en met het eerste kwartaal volgend jaar. Na afloop van het IMF programma hoopt minister Raghoebarsing dat Suriname dan op eigen benen zal staan. Dat kan volgens hem wel lukken, omdat we het eerder ook hebben kunnen doen.

SS

error: Kopiëren mag niet!