President Santokhi: “Drastisch nieuwe regels voor activiteiten Onafhankelijkheidsplein”

Terwijl er op het Onafhankelijkheidsplein volop voorbereidingen worden getroffen voor de volgende activiteit, heeft president Chan Santokhi aangekondigd dat het beleid voor activiteiten op het plein “drastisch wordt aangepast.” 

Volgens Santokhi is hiervoor al opdracht gegeven aan het Kabinet van de President.“In het vervolg willen wij geen excuusverhalen horen. Er moet voor goede veiligheid gezorgd worden en niemand zal zomaar op het podium mogen treden”, sprak de president bij de opening van het Nickerie Food and Music Festival afgelopen weekend.

“In het vervolg zullen wij de voorwaarden voor activiteiten drastisch aanpassen.”

Dit volgt na een incident op 25 maart tijdens de viering van Holi Phagwa op het Onafhankelijkheidsplein.

De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) heeft hierover reeds haar beklag gedaan bij de president en stelt:

“Er heeft zich bij het evenement een incident voorgedaan op het Onafhankelijkheidsplein, waarbij alle normen van goed fatsoen en goed gedrag overboord zijn gegooid. Het jammerlijke hierbij is dat dit evenement werd gekoppeld aan een religieuze hoogtijdag, Phagwa, die door een groot deel van onze bevolking wordt herdacht als de overwinning van het goede op het kwade. Wij komen niet aan de vrijheid van mensen, maar doen een ernstig beroep op de regering dat zulks zich nooit meer mag herhalen onder de noemer van een religieus feest”, aldus de IRIS.

Momenteel worden op het plein volop voorbereidingen getroffen voor de zogeheten Parbo Night op 6 april.

error: Kopiëren mag niet!