Voormalige NYPD-agent Vrijgesproken na Dodelijke Schietpartij op Jeugdvriend**

Errick Allen, 30, een voormalige NYPD-agent, is vrijgesproken van moord en doodslag na het neerschieten van zijn jeugdvriend Christopher Curro, 25, tijdens een heftige ruzie in 2020. Allen, die Curro vijf keer schoot, werd enkel schuldig bevonden aan bedreiging. De verdediging beweerde succesvol dat het een daad van zelfverdediging was, aangezien Curro probeerde Allen’s dienstwapen te ontfutselen. Na meer dan twee jaar opgesloten te zijn geweest, is Allen nu vrijgelaten uit de gevangenis.

De tragische gebeurtenis, doordrenkt van persoonlijk conflict en legale controverses, heeft diepe emotionele wonden achtergelaten bij de familie van Curro, die het juryoordeel als oneerlijk beschouwen. Allen, die nog maar kort bij de NYPD werkzaam was ten tijde van de schietpartij, stond voor een potentiële gevangenisstraf van maximaal één jaar voor de bedreigingsaanklacht, wat uiteindelijk leidde tot zijn vrijlating.

error: Kopiëren mag niet!