Pakistan: Premier Sharif verbiedt gebruik rode lopers als bezuinigingsmaatregel

De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif heeft een verbod ingesteld op rode lopers tijdens de meeste officiële evenementen. De maatregel is bedoeld om de overheidsuitgaven verder te beperken.

De loper wordt alleen nog bij diplomatieke evenementen uitgerold als het protocol dit voorschrijft. De economie van Pakistan verkeert al langere tijd in zwaar weer. Het land heeft in de afgelopen jaren miljarden ontvangen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Vorig jaar maakte het IMF nog 3 miljard dollar over.

De Pakistaanse regering wil een nieuwe lening van minstens 6 miljard dollar aanvragen. Sharif en zijn kabinet besloten een jaar geleden af te zien van hun salarissen, toelagen en extraatjes.

Sharif verzocht zijn ministers en adviseurs ook buitenlandse reizen te beperken, economy class te vliegen en niet in vijfsterren hotels te verblijven. President Asif Ali Zardari koos ervoor om als teken van solidariteit eveneens geen loon te ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!