Brazilië: Rechter geeft paspoort Bolsonaro niet terug voor bezoek aan premier Netanyahu

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek van voormalig president Jair Bolsonaro om teruggave van zijn paspoort afgewezen, zodat hij naar Israël kon reizen, zo blijkt uit een officieel document dat vrijdag werd onthuld.

De advocaten van Bolsonaro zeiden donderdag in een verklaring. dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Bolsonaro had uitgenodigd voor een evenement in mei. De advocaten vroegen het Hooggerechtshof eerder deze week om zijn paspoort terug te geven.

Het paspoort van Bolsonaro werd in februari in beslag genomen tijdens een onderzoek naar zijn vermeende poging tot staatsgreep nadat hij de verkiezingen van 2022 had verloren van zijn rivaal en opvolger Luiz Inacio Lula da Silva.

“Het is absoluut voorbarig om de beperking die aan de onderzochte persoon is opgelegd op te heffen”, schreef rechter Alexandre de Moraes van het Hooggerechtshof in zijn beslissing, die in lijn was met een aanbeveling van het parket van de procureur-generaal, aangehaald door Moraes.

Het paspoort van Bolsonaro werd in beslag genomen om te voorkomen dat hij het land zou verlaten.

error: Kopiëren mag niet!